Begeleiding bij de realisatie van een nieuw administratief centrum

De gemeente Puurs Sint-Amands kampte door historische redenen met een versnipperde infrastructuur. 

Ook de inrichting van het oude gemeentehuis was niet meer in lijn met de noden van een moderne dienstverlening. Er werd besloten om een nieuw AC in het centrum van de stad te bouwen. 

Bij de plannen voor een modern AC werd rekening gehouden met de principes van NWOW maar ook met een nieuwe aanpak van de dienstverlening. Het nieuwe AC moest radicaal inzetten op het contact met de burger terwijl de werknemers van de gemeente toegang moesten hebben tot een innovatieve werkomgeving gericht op creatieve samenwerking.

Brainmove werd betrokken in het hele veranderingstraject en startte met het ontwikkelen van een heldere visie op de inrichting van het nieuwe AC. We voerden profielbepalingen uit en organiseerden specificatieworkshops om een grondige analyse van de werkpleknoden te bekomen. Een uitgebreid specificatierapport werd opgeleverd dat door de facilitaire dienst kon gebruikt worden om de architect te briefen. 

Daarnaast werd brainmove ook betrokken bij de begeleiding van de gebruikers in de evolutie naar een hybride samenwerking. Hiervoor werd een uitgebreid veranderingstraject uitgewerkt op basis van een ambassadeurtraject en een leiderschapstraject.

 

Onze cliënten getuigen

Moet u de kostenstructuur van uw kantoren optimaliseren? Droomt u van een meer op samenwerking gerichte werkorganisatie? Gaat u verhuizen en wilt u een toekomstbestendige aanpak?

Scroll naar boven