Een duurzame en innovatieve hoofdzetel voor CFE in België

Een duurzame en innovatieve hoofdzetel voor CFE in België

De uitdaging

CFE is als een belangrijke, multidisciplinaire groep actief in vastgoedontwikkeling, infrastructuur en industrialisatie. De groep bestaat in België uit een conglomeraat van bedrijven met elk hun specifieke competenties. In 2022 werden alle bedrijven van de groep samengebracht onder hetzelfde merk en tegelijk werd beslist om te verhuizen naar een nieuwe site die de samenwerking moet bevorderen en moet dienen als uithangbord. Aangezien de organisatie de duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel voert werd gekozen voor een eigen ontwerp met een hypermodern en uiterst duurzaam karakter. Via de toepassing van een houten basisstructuur, geothermie en zonnepanelen creëerde men een zo goed als energieneutraal gebouw. Aangezien het welzijn van de medewerkers ook bijdraagt tot de duurzaamheid (People aspect) werd ook de inrichting van het gebouw grondig onder de loep genomen. CFE contacteerde brainmove om aan de hand van een participatief traject tot een optimaal, nieuw werkplekconcept te komen.

Onze aanpak

brainmove startte met het bevragen van de stakeholders in de verschillende bedrijven van de groep. Op basis van deze gesprekken werd gezocht naar verbindende elementen die konden dienen voor het ontwikkelen van een gemeenschappelijke visie. De visie werd vervolgens besproken en onderzocht tijdens verschillende workshops met de respectievelijke directies. De klant hechtte een groot belang aan een evidence-based benadering bij het doorgronden van de behoeften van de teams. Aan de hand van data-analyse werden de typische profielen in de organisaties bepaald en omgerekend in een future-proof plekkenmix. Tijdens interactieve workshops werden deze profielen verder onderzocht en vertaald in concrete werkplekbehoeften.

Op het gelijkvloers van het nieuwe “Woodhub” gebouw, wenste CFE een innovatieve en inspirerende coworking te installeren volgens de nieuwste hospitality principes. brainmove ging aan de slag en organiseerde workshops om een concept op maat te ontwikkelen. Hierbij hanteerden we de Service Design methodiek en onderzochten we via persona de verschillende faciliteiten op het nieuwe gellijkvloers.

Het resultaat

CFE had in het verleden al ervaring opgebouwd met NWOW en implementeerde toen een eerste flexibele manier van samenwerken. brainmove werkte verder op deze ervaringen en ontwikkelde een nieuw concept dat beter aansloot bij de ambities en processen van de klant. De nieuwe, gemeenschappelijke visie op de hybride samenwerking in de Woodhub en de op maat ontwikkelde werkomgeving versterken de gemeenschappelijke waarden van de groep.

Scroll naar boven