Een hoogtechnologische en duurzame werkomgeving

Een hoogtechnologische en duurzame werkomgeving

De uitdaging

KONE wenste zich verder te profileren op de Belgische markt als een hoogtechnologische en duurzame speler. De organisatie beschikte over een verouderd gebouw en wenste te verhuizen naar een nieuw, toekomstgericht gebouw met een moderne uitstraling. Terwijl was het de bedoeling van KONE haar medewerkers een warme en aantrekkelijke werkomgeving te bieden. Het nieuwe hoofdkantoor moest ook optimaal aansluiten bij de waarden en visie van de organisatie waarbij het hybride werken werd verankerd in de bedrijfscultuur. Het nieuwe kantoor moest vooral inspelen op de toegenomen behoefte aan projectomgevingen en overleginfrastructuur.

Onze aanpak

Aangezien KONE in die periode ook de bedrijfsprocessen grondig aan het herbekijken was, ontwikkelden wij een aanpak op maat voor de bepaling van de behoeften die in deze beweging geïntegreerd kon worden. Aan de hand van een visieoefening daagden we het management team uit om na te denken over een nieuwe manier van samenwerken in de kantooromgeving. De visie werd toegelicht en besproken tijdens een strategische sessie met het volledige middenmanagement. brainmove faciliteerde deze oefening sessie via verschillende break out sessies en zorgde voor een wervend visiedocument dat werd gebruikt om naar het personeel te communiceren over de doelstellingen van het project.

Aan de hand van een profielanalyse in combinatie met co-creatieve workshops brachten we de behoeften van de teams in kaart. We analyseerden de toekomstige activiteiten in de kantooromgeving en vertaalden deze in een heldere  werkplekkenmix. Alle verzamelde informatie werd gebundeld in een concrete  heldere specificatienota die werd gebruikt om een interieurarchitect te briefen.

Het resultaat

Via de studie van brainmove kon KONE een nieuw en toekomstgericht werkplekconcept ontwikkelen. Dit concept werd in samenwerking met een creatieve interieurarchitect omgezet in werkomgeving gericht op samenwerking, creativiteit en wendbaarheid. KONE beschikt nu over een hoogtechnologisch, flexibel en aantrekkelijk hoofdkwartier in het hypermoderne Quatuor gebouw.

Scroll naar boven